Михајловићева: Безбедност рудара Ресавице најважнија, стратешке одлуке доносиће заједно држава, пословодство и синдикати

Михајловићева: Безбедност рудара Ресавице најважнија, стратешке одлуке доносиће заједно држава, пословодство и синдикати

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са синдикатима ЈП за подземну експлоатацију угља „Ресавица“ и в.д. директором овог јавног предузећа Сашом Спасићем, о безбедности и здрављу на раду, ситуацији у производњи, као и будућим корацима за консолидацију рудника.

Потпредседница Владе је нагласила да је безбедност рудара на првом месту и да је неопходно да се у потпуности спроведу све процедуре пре него што се поново крене са извођењем радова у руднику Соко након погибије осам рудара.

Она је рекла да је подршка државе била кључна да би се омогућило да Ресавица функционише, као и да је Министарство отворено за сваки разговор и заједничко решавање проблема.

„Све одлуке у вези са консолидацијом и модернизацијом рудника ћемо доносити заједно, држава, пословодство и синдикати. Спремни смо да подржимо сва решења која су одржива и која ће резултирати бољим условима за живот људи у општинама у којима се налазе рудници у саставу ЈП ПЕУ Ресавица”, рекла је Михајловићева.

В.д. директор ЈП ПЕУ Ресавица Саша Спасић истакао је да је безбедност рудара на првом месту и известио потпредседницу Владе и њен тим о тренутној ситуацији у производњи, решавању проблема у пословању и потенцијалима овог предузећа.

Представници синдиката изнели су своје ставове у вези са ситуацијом у предузећу и очекивањима запослених у вези са будућим корацима у консолидацији ЈП ПЕУ Ресавица.