Михајловићева: Објављен нови јавни позив за замену столарије, ове године 250 милиона евра за енергетску ефикасност

Михајловићева: Објављен нови јавни позив за замену столарије, ове године 250 милиона евра за енергетску ефикасност

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је да је Министарство данас објавило нови јавни позив за доделу субвенција за унапређење енергетске ефикасности.

Јавни позив на који могу да се пријаве све јединице локалне самоуправе трајаће наредних 15 дана, рекла је она гостујући на Телевизији К1.

„Објавили смо јавни позив за општине и градове са којима ћемо заједно спроводити пројекат замене столарије. После тога ће све јединице локалне самоуправе расписивати позиве ка компанијама и грађанима. Оно што је важно јесте да има довољно новца, обезбедили смо за ову годину 250 милиона евра за субвенције за замену столарије, односно постављање спољне изолације и замену котлова, као и за постављање соларних панела“, изјавила је Михајловићева.

 

Она је рекла да је први пројекат показао да су грађани заинтересовани за овај вид субвенција и навела да ће Министарство обезбедити више новца за девастиране општине и социјално угрожене грађане.

„Новитет је да ће Министарство уместо са 50% учествовати са 70 процената у најнеразвијенијим, односно девастираним општинама. Разговарамо и са центрима за социјални рад и наћи ћемо начин да помогнемо социјално угроженим домаћинствима да могу да учествују у пројекту“, рекла је Михајловићева.