Михајловићева са компанијом „Адриатик металс“ о отварању новог рудника у Рашкој

Михајловићева са компанијом „Адриатик mеталс“

Михајловићева са компанијом „Адриатик металс“ о отварању новог рудника у Рашкој

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са руководством компаније „Адриатик металс“ о геолошким истраживањима које та компанија спроводи у Србији и потенцијалним инвестицијама у области рударства у Србији, односно почетку изградње новог рудника у Рашкој до 2024. године.

“Рударство у Србији има велики потенцијал за инвестиције и планирамо да кроз измене Закона о рударству и геолошким истраживањима законски оквир додатно унапредимо, обезбеђујући истовремено сигурност и предвидљивост за инвеститоре. Надамо се да ћете наставити са успешном реализацијом ваших пројеката у Србији, а ми смо као Влада и Министарство отворени за сарадњу и подршку”, рекла је Михајловићева.

Михајловићева са компанијом „Адриатик mеталс“

 Генерални менаџер и директор компаније „Адриатик металс“ из Велике Британије, Пол Кронин, рекао је да је та компанија препознала Србију као успешну економију са добрим законским оквиром и великим потенцијалом у области рударства.
“Велика ствар за Србију је што су у њој већ присутне неке од највећих светских компанија из области рударства и верујем да и ми можемо успешно реализовати пројекат у Србији. Наша компанија је већ присутна у овом региону, у Босни и Херцеговини, где имамо снажан фокус на заштити животне средине и сарадњи са локалном заједницом и исти приступ имаћемо и за Србију”, рекао је Кронин.

Састанку је присуствовала и регионална директорка Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) за западни Балкан Жужана Харгитаи.