Смањи
Аа
Повећај

Mihajlovićeva sa kompanijom „Adriatik metals“ o otvaranju novog rudnika u Raškoj

Михајловићева са компанијом „Адриатик mеталс“

Mihajlovićeva sa kompanijom „Adriatik metals“ o otvaranju novog rudnika u Raškoj

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa rukovodstvom kompanije „Adriatik metals“ o geološkim istraživanjima koje ta kompanija sprovodi u Srbiji i potencijalnim investicijama u oblasti rudarstva u Srbiji, odnosno početku izgradnje novog rudnika u Raškoj do 2024. godine.

“Rudarstvo u Srbiji ima veliki potencijal za investicije i planiramo da kroz izmene Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima zakonski okvir dodatno unapredimo, obezbeđujući istovremeno sigurnost i predvidljivost za investitore. Nadamo se da ćete nastaviti sa uspešnom realizacijom vaših projekata u Srbiji, a mi smo kao Vlada i Ministarstvo otvoreni za saradnju i podršku”, rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva sa kompanijom „Adriatik metals“

 Generalni menadžer i direktor kompanije „Adriatik metals“ iz Velike Britanije, Pol Kronin, rekao je da je ta kompanija prepoznala Srbiju kao uspešnu ekonomiju sa dobrim zakonskim okvirom i velikim potencijalom u oblasti rudarstva.
“Velika stvar za Srbiju je što su u njoj već prisutne neke od najvećih svetskih kompanija iz oblasti rudarstva i verujem da i mi možemo uspešno realizovati projekat u Srbiji. Naša kompanija je već prisutna u ovom regionu, u Bosni i Hercegovini, gde imamo snažan fokus na zaštiti životne sredine i saradnji sa lokalnom zajednicom i isti pristup imaćemo i za Srbiju”, rekao je Kronin.

Sastanku je prisustvovala i regionalna direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za zapadni Balkan Žužana Hargitai.