Смањи
Аа
Повећај
Vesna Laković
Весна Лаковић

Vesna Laković

v.d. pomoćnice ministarke

Rođena je 1964. godine u Trsteniku gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

Na funkciju v.d. pomoćnice ministarke u Ministarstvu rudarstva i energetike imenovana je 3. 12. 2020.godine.

Od 2014. do 2020. godine bila je rukovodilac Grupe za međunarodnu saradnju i evropske integracije u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Od 2012. do 2014. godine je obavljala dužnost šefa Odseka za evropske integracije, međunarodnu saradnju, planiranje i sprovođenje projekata u oblasti građevinarstva i urbanizma Ministarstva građevinarstva i urbanizma.

Bila je član Mešovitog komiteta za saradnju sa Češkom Republikom i Nacionalni koordinator na Projektu Trans-evropske železnice (TER) Ekonomske Komisije Ujedinjenih Nacija za Evropu.

Član Radne grupe za izradu Zakona o prevozu opasnih tereta kao i član UNECE ekspertske grupe u Ženevi za transport opasnih tereta na međunarodnim plovnim putevima.

Učestvovala je u radu na harmonizaciji domaćeg zakonodavstva sa propisima Evropske unije u oblasti unutrašnje plovidbe, odnosno transporta opasnih tereta na međunarodnim plovnim putevima.

Prethodno je radila u kompanijama: „Henkel-Merima“ kao menadžer prodaje, šef predstavništva Hemijske industrije „Merima“ Kruševac u Beogradu i Radio Televiziji Srbije kao producent u marketingu.

Udata, majka jednog deteta.