Смањи
Аа
Повећај
Zoran Lakićević
Зоран Лакићевић

Zoran Lakićević

Državni sekretar

Diplomirao na Građevinskom fakultetu u Beogradu 1989. godine. Stručno se usavršavao i stekao radno iskustvo radeći u inženjerskim kompanijama u Americi na rukovodećim pozicijama inženjerskih i finansijskih projekata iz oblasti zaštite životne sredine, građevine i energetike. Postdiplomske studije završio je na Fakultetu građevinarstva i zaštite životne sredine Univerziteta u Kaliforniji, Dejvis, 1995. godine, a postdiplomske studije iz oblasti finansija (MBA) završio je na Univerzitetu u Čikagu, 2003. godine.  

 

Na rukovodećim pozicijama u ministarstvima energetike, građevine i infrastrukture upravljao je pripremom projekata, finansijskim ugovaranjem i realizacijom investicija iz oblasti energetike i zaštite životne sredine, finansiranim iz bilateralnih međunarodnih saradnji, sa Saveznom Republikom Nemačkom, kao i sa Svetskom bankom, EBRD-om, KfV-om, CEB-om i drugim međunarodnim finansijskim institucijama.

 

Koordinira međunarodno finansiranje projekata infrastrukture preko investicionih banaka i odgovoran je za praćenje implementacije projekata.  Iz bilateralne saradnje sa SR Nemačkom rukovodio je pripremom i realizacijom projekata vrednosti preko 1,5 milijardi evra i realizovao projekte u više od 50 opština u Srbiji iz oblasti energetske efikasnosti, zaštite voda, vodosnabdevanja i toplotne energije.  

 

Položio stručni državni ispit za rad u državnim organima Republike Srbije, kao i stručni ispit iz građevine. Dobitnik nagrade kao priznanje za poboljšanje tehničke sposobnosti i profesionalne stručnosti saradnika.