Смањи
Аа
Повећај
Zoran Pavlović
Зоран Павловић

Zoran Pavlović

v.d. pomoćnika ministarke

Rođen je 1970. godine u Loznici. Završio je Vojnu akademiju Kopnene Vojske za VŠS, smer inžinjerija, inžinjerijski oficir. Osnovne studije je završio na Fakultetu civilne odbrane Univerziteta u Beogradu, sa stečenim stručnim nazivom Profesor civilne odbrane, a specijalističke studije na Fakultetu bezbednosti, Univerziteta u Beogradu, sa stečenim stručnim nazivom Specijalista za krizni menadžment.

U periodu od 1990. do 2018. godine radio je u svojstvu profesionalnog vojnog lica - oficira u Vojsci Srbije. Od 1990. do 2014. godine obavljao je komandne i rukovodeće dužnosti u jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protiv vazduhoplovne odbrane (RV i PVO) Vojske Srbije. Od 2014. do 2018. godine obavljao je rukovodeću dužnost u Generalštabu Vojske Srbije. U periodu od 2018. do 2019. godine obavljao je funkciju direktora privrednog društva „Aerodromi Srbije“ d.o.o. Beograd. Od 2019. godine do novembra 2020. godine obavljao je funkciju v.d. pomoćnika ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – Sektor za inspekcijski nadzor, a od 03.12.2020. godine obavlja funkciju v.d. pomoćnika ministarke rudarstva i energetike - Sektor za inspekcijski nadzor. Bio je vođa i učestvovao je u radu više stručnih, projektno menadžerskih i drugih timova.

Tokom rata 1999. godine, ukazom predsednika države odlikovan je za „uzorno, hrabro, odlučno i izuzetno izvršavanje zadataka u odbrani i bezbednosti otadžbine“, a 2016. godine takođe, ukazom predsednika države odlikovan je „za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti odbrane i bezbednosti Republike Srbije“, nosilac je više odlikovanja od kojih i medalje za revnosnu službu. Dok je radio u VS, za postignute rezultate u radu više puta je nagrađivan od strane ministra odrbrane i drugih nivoa rukovođenja i komandovanja i vanredno je unapređen u viši čin.